Masseren met edelstenen

De kracht van edelstenen

Edelelstenen hebben een geneeskrachtige werking.  Elke edelsteen bevat mineralen en heeft een eigen zuivere trilling. Tijdens een massage worden mineralen afgegeven en deze worden opgenomen via de huid. Alles is energie en elke energievorm heeft zijn eigen trillingsniveau. De edelstenen zorgen via hun trillingsniveau voor een helende werking. Zo worden blokkades losgemaakt. Elke edelsteen heeft zijn eigen specifieke werking. Etherische oliën kunnen zelfs de kracht van een edelsteen versterken. 

Massagestenen die worden gebruikt in de praktijk

Aventurijn

Aventurijn heeft een positief effect op hartenpijn. Het zorgt voor rust en deze steen geeft je een goed gevoel. Als je bedroeft bent of last hebt van een depressie, zal deze steen je helpen om te kalmeren, te ontspannen en het helpt je om positiever te denken. Ook maakt deze steen je geduldiger, toleranter, creatiever en meer emphatisch. Negatieve gevoelens worden verminderd en irritaties laat je makkelijker los. Deze steen helpt je om je te focussen op een doel. Het maakt je namelijk besluitvaardig en geeft doorzettingsvermogen. Op fysiek niveau werkt aventurijn pijnstillend en kalmerend. Als je last hebt van stotteren of blozen dan biedt deze steen je ondersteuning om meer van uit je hart te durven leven. het blozen en stotteren kan verminderen. Ook heeft deze steen een positieve uitwerking op de ogen, het zenuwstelsel, de spieren en het bindweefsel. Naast al deze mooie eigenschappen van de algemene aventurijn, brengt de groene aventurijn ook balans in de emoties. Het heeft een positief effect op het hart en de bloedvaten, de bloeddruk, het cholesterol gehalte, spraakproblemen, allergische reacties en op huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld eczeem, acne, couperose en psoriasis. Als je veel last hebt van hoofdpijn of migraine is deze steen ook een uitkomst. Deze steen vermindert namelijk deze klachten. Zit je vaak in je hoofd? Dan is het verstandig om een aventurijn naast je bed neer te leggen. Een aventurijn zorgt voor een betere nachtrust en het brengt rust in je hoofd.
Werkt op de 4e chackra.
Sterrenbeelden: Boogschutter, Stier, Vissen, Waterman en Kreeft.

 

Bandagaat

De bandagaat is een steen die zorgt voor verbinding en helpt je om te aarden. Verder beschermt deze steen je aura en is zeer geschikt voor het aanvullen van energie van een hogere levenskracht. De banden die te zien zijn op de bandagaat stimuleren je om te reizen naar andere realiteiten, verschillende bewustzijnsstromingen of naar vorige levens. Deze steen is zeer geschikt om te werken met de ziel. Het opent ook de kruinchakra en voert zo Goddelijke energie en aardenergie in de aura. De banden bevorderen evenwicht tussen lichaam, geest, emoties en je ziel. Het lost conflicten op en onderhoud een goede gezondheid. Traditioneel wordt deze steen gebruikt voor  voor lichamelijke, emotionele en mentale ontgifting. Verder ondersteund de bandagaat mensen die zich snel gekwetst voelen. Het leert de persoon naar oplossingen te zoeken en zich niet te fixeren op problemen. Fysiek ondersteunt deze steen de vruchtbaarheid, zuurstofopname, bloedsomloop, huidklachten en stimuleert de bloedsomloop. 

Andara Obsediaan

Andara Obsidiaan is een echt Ascensiekristal, één van de hoogste trillingen die ooit in kristal zijn gevonden. Het is verbonden met de Heilige Geometrie en de Kubus van Metatron. De energie van Andara Obsidiaan lijkt op die van Diamant, alleen dan subtieler, vrouwelijker. Dit diamanten licht versnelt je transformatieproces tot je verlichting bereikt. Andara Obsidiaan verhoogt dus je trillingsniveau, waardoor je bij universele kennis komt en dat je meer in contact met je Hogere Zelf komt, je chakra’s worden schoongemaakt en gebalanceerd en je channelings vermogens worden geactiveerd. Het kristal is krachtig ontgiftend en beschermend en ontdoet je van iedere vorm van negativiteit. De helende trilling is niet van deze wereld. Je spirituele evolutie versnelt en helpt je leven te leven en te manifesteren wat je wilt, maar net zoals ieder Obsidiaan doorbreekt het oude patronen en angsten. Alles wat niet in balans is kom aan het licht, dan zal er een transformatie plaatsvinden waarna je in liefde kunt leven met begeleiding van de Engelen, maar totaal verbonden met jezelf. Je zult spiritueel thuiskomen. Daarom zal dit kristal je pas roepen als je hier aan toe bent. Dit Meesterkristal is dus een echt bewustzijnskristal die hier op aarde gecreëerd is om te helpen bij de overgang naar de Nieuwe Tijd. Een heus Nieuwetijdskristal.

Polychroom Jaspis

Deze steen zorgt voor balans met name tussen de wens van het lichaam en de wil die niet altijd op één lijn zitten. Ondanks zijn zachte kleuren geeft hij net dat laatste zetje waardoor projecten of transformaties (Reiki Masterschap) afgerond kunnen worden. Geschikt voor “stress eters”.
(Troost eten, extreem lijnen, maaltijden overslaan) en de zwangerschap (misselijkheid, vermoeidheid, verlichten, bevalling).

 

Sodaliet

Sodaliet is een steen die je helpt om trouw te blijven aan jezelf en inzicht te verkrijgen in jezelf. Het helpt je om denk- en gedragspatronen die je beperken los te laten en angsten te doorbreken. Je zelfverdedigingsmechanisme wordt gedeactiveerd en deze steen werkt stress verlagend. Sodaliet helpt je keelchakra openzetten, zodat het makkelijker wordt om je mening te uiten en op te komen voor je eigen waarheid. Zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen worden bevorderd door sodaliet. Het versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie. Elektromagnetische straling wordt geabsorbeerd met deze steen in de buurt. Het versterkt harmonie, vertrouwen en solidariteit in groepen.
Fysiek heeft deze steen een positief effect bij klachten van keel, hals, strottenhoofd en stembanden. Het werkt koortsverlagend, bloeddrukverlagend, verkoelend, zorgt voor een evenwichtige stofwisseling en stimuleert de vloeistofopname in het lichaam.
Werkt op de 5e en 6e chackra.
Sterrenbeelden: Boogschutter

Rozenkwarts

De rozenkwarts is echt de steen van de liefde. Het is een steen die je helpt je hart te openen en werkt dan ook sterk in op het hartchakra. Het is een zachte steen die je helpt om liefde zowel te geven als te ontvangen. Het bevordert eigenliefde en zelfacceptatie. Een zeer geschikte steen voor harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties. Rozenkwarts bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. Het stimuleert creativiteit en fantasie en biedt ondersteuning bij het verwerken van verdriet en trauma’s.
Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid. Ook kan deze steen ondersteuning bieden bij de ziekte Alzheimer en Parkinson.
Werkt op de 4e chakra.
Sterrenbeelden: Kreeft, Stier en Weegschaal. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *